Nassau10 (appartementen), Alkmaar

Z

Status van het project

Werk in uitvoering

Start bouw

Mei 2023

Oplevering bouw

n.t.b.
Nassau 10

Nassau10 (appartementen), Alkmaar

Ontwikkeling: Transformatie schoolgebouw naar appartementencomplex

Nabij het Alkmaarse stadshart in de chique buurt ­Nassau­kwartier wordt een heel bijzonder project gerealiseerd. De voormalige ‘Rijkskweekschool voor Onderwijzers en ­Onderwijzeressen’ uit 1925, wordt een plek waar luxe wonen met respect voor het verleden centraal staat. Het authentieke schoolgebouw aan het Nassauplein 10 wordt getransformeerd tot een chic, kleinschalig appartementen­complex met negen riante appartementen.

Om de appartementen naadloos te ­laten ­opgaan in de omgeving, worden de mooie authentieke ­elementen van het schoolgebouw zoveel ­mogelijk ­intact gehouden. De voorgevel en de vijf meter achter de ­gevel worden volledig behouden. De rest van het pand en het dak worden nieuw gebouwd. Het appartementencomplex ­krijgt ­daardoor twee gezichten. Aan de ­voorkant en zijkant de ­karakteristieke stijl die zo ­kenmerkend is voor de buurt, aan de achterkant een eigentijdse moderne ­uitstraling.

De ontwikkeling 'Nassau10' bestaat uit negen riante en luxe appartementen, gebouwd met een oppervlakte vanaf 124 m2 tot 235 m2. Er worden zonnepanelen gerealiseerd op het dak en doormiddel van een bodemwarmtepomp en boiler worden de appartementen verwarmt.
Werkzaamheden: Projectmanagement, directievoering, wijzigen bestemmingsplan, opstellen RO, omgevingsvergunningsaanvraag.

Partijen:

Opdrachtgever: GTP Vastgoedontwikkeling b.v.
Ontwerp: KDRA Architecten
Aannemer: Poland Bouw b.v.

Foto’s

Van het project

Nassau 10