Le Reve & Le Reve Weids (woningen), ’s-Graveland

Z

Status van het project

Gerealiseerd

Start bouw

Januari 2020

Oplevering bouw

September 2023

Le Reve & Le Reve Weids (woningen), ’s-Graveland

Ontwikkeling: Sloop-nieuwbouw

Aan het historische lint van ’s-Graveland (ten westen van Hilversum) liggen de ontwikkelingen ‘Le Reve’ en ‘Le Reve Weids’ aan het Zuidereinde. Met het prachtige landgoed Gooilust met uitgestrekte weilanden op steenworp afstand wordt rust en ruimte ervaren.

Aan het Zuidereinde en het rustig gelegen J.H. Burgerlaan zijn vier prachtige villa’s van ‘Le Reve’ gerealiseerd. Op het voormalige perceel stond een (bedrijfs)woning en een voormalig botenopslagbedrijf. Het ontwerp van de vrijstaande woningen viel dusdanig in de smaak dat de ontwikkeling is uitgebreid op het aangrenzende perceel. De uitbreiding genaamd ‘Le Reve Weids’ bestaat ook uit vier vrijstaande villa’s. Op dit perceel stond een (bedrijfs)woning en de wasserij De Lelie.

Van oudsher bevinden de arbeiderswoningen zich meer aan de westzijde van ’s-Graveland, en de meer statige panden aan de oostzijde van het dorp. Op deze statige panden heeft de architect verder geborduurd. Statige, klassieke panden met een eigentijdse invulling en mooie gemetselde gevels met wit keimwerk. De ramen zijn groot en hoog en zorgen voor veel licht binnen. Mooie details zoals de zinken afdekkers, goten en gootbeugels maken het gebouw af.
Werkzaamheden: Projectmanagement, directievoering, wijzigen bestemmingsplan, opstellen RO, omgevingsvergunningsaanvraag.

Partijen:

Opdrachtgever: Particuliere eigenaar(en)
Ontwerp: BREG + BREG Bouwkundig Ontwerpers
Aannemer: Bouwbedrijf de Bruin Putten

Foto’s

Van het project