Hof van Hout (woningen), Alkmaar

Z

Status van het project

Gerealiseerd

Start bouw

Januari 2019

Oplevering bouw

September 2020

Hof van Hout (woningen), Alkmaar

Ontwikkeling: nieuwbouwontwikkeling

Gelegen in Alkmaar met het stadspark de Alkmaarder Hout om de hoek, ligt deze bijzondere ontwikkeling ‘Hof van Hout’ aan de Overkrocht. Op de betreffende plek stond een pand dat oorspronkelijk werd gebruikt als Koninkrijkszaal van de jehova’s. Waarna de locatie is gebruikt door Flebologisch Centrum Oosterwal.

De ontwikkeling ‘Hof van Hout’ bestaat uit vijf fraaie vrijstaande woningen. De woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 192 m2 en hebben een zeer duurzaam en modern karakter. Er zijn zonnepanelen gerealiseerd in het dak en worden de woningen verwarmt middels een bodemwarmtepomp met een boiler. De woningen zijn compleet gasloos opgeleverd.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals Douglas houten gevelbekleding met een plint van metselwerk. De isolatiewaarden van de gevels, het dak en de raampartijen voldoen aan de huidige standaarden. De woningen zijn gebouwd in houtskeletbouw.
Werkzaamheden: projectmanagement, directievoering, wijzigen bestemmingsplan, opstellen RO, omgevingsvergunningsaanvraag.

Partijen:

Opdrachtgever: GTP Vastgoedontwikkeling
Ontwerp: STUDIO72.nl
Aannemer: Bouwbedrijf Bolten

Foto’s

Van het project

Hof van Hout project dVA

Hof van Hout project dVA

Hof van Hout project dVA

Hof van Hout project dVA