De Drie Hofjes (inbreilocatie), Spanbroek

Z

Status van het project

Werk in uitvoering

Start bouw

Q1 2023

Oplevering bouw

Q3-Q4 2024

De Drie Hofjes (inbreilocatie), Spanbroek

Ontwikkeling: Sloop-nieuwbouw

In het hart van de gemeente Opmeer nabij de dorpskern van het dorp Spanbroek maakt een oude fabriek plaats voor woningen. Op deze inbreilocatie wordt het project ‘De Drie Hofjes’ gerealiseerd waarmee een van de laatste stukken bedrijvigheid in de kern van Spanbroek wordt getransformeerd tot een kwalitatief woongebied.

De hofjes liggen aan de Van Roozendaalstraat en tussen de watergang ‘Wijzend’. Via deze watergang bevoorraadden men vroeger schepen voor de handel en industrie. De plek heeft dan ook een rijke historie aan bedrijvigheid in Spanbroek. Door het verhuizen van de voormalige gebruiker, was het tijd om afscheid te nemen van deze industriefunctie midden in een woonwijk.

De ontwikkeling ‘De Drie Hofjes’ bestaan, zoals de projectnaam al doet vermoeden, uit drie hofjes en worden er 51 woningen gerealiseerd bestaande uit vijf woningtypes. Door deze mix van woontypes voor zowel starters, senioren en voor gezinnen en stellen wordt er bijgedragen aan de doorstroming van de woningmarkt. Bijkomend voordeel van de verschillende woningen is dat elk hofje anders aanvoelt en elk een eigen identiteit krijgt.
De woningen voldoen aan de laatste energie normen en zijn dan ook voorzien van een bodemwarmtepomp, oftewel het neusje van de zalm op installatie gebied.
Werkzaamheden: Projectmanagement, directievoering, omgevingsvergunningsaanvraag.

Partijen:

Opdrachtgever: Particuliere eigenaar(en)
Ontwerp: Breddels Architecten
Aannemer: Van Braam-Minnesma b.v.

Foto’s

Van het project