De Ambacht (appartementencomplex), Heiloo

Z

Status van het project

Werk in uitvoering

Start bouw

Q2 - 2023

Oplevering bouw

Q2-Q3 2024

De Ambacht (appartementencomplex), Heiloo

Ontwikkeling: Transformatie bedrijfsgebouw naar appartementencomplex

Op het voormalige Industrieterrein Oosterzij in Heiloo wordt een heel bijzonder project gerealiseerd. Het voormalige bedrijfsgebouw ‘Teerenstra Bouw’ en later ‘Heddes Bouw’, wordt een plek voor vijftien appartementen. Het bedrijfsgebouw aan de Ambachtsweg wordt getransformeerd tot kleinschalig appartementencomplex met een eigentijdse moderne uitstraling.

‘De Ambacht’ is een van de laatste transformaties van het voormalige industrieterrein, welke in 2019 is getransformeerd naar een heuse woonwijk, en zijn de voormalige contouren van het bedrijfsgebouw gehanteerd voor het nieuwe appartementencomplex. In de architectuur is bewust gekozen voor een afwijkende kleurstelling van het metselwerk en in materialisatie voor de dakbedekking. De dakbedekking loopt subtiel over in de gevels, waardoor het appartementencomplex een eigentijdse moderne ¬uitstraling ¬krijgt.

De ontwikkeling 'De Ambacht' bestaat uit vijftien twee- en driekamer appartementen, met oppervlaktes variërend tussen 50 m2 en 80 m2. Op het dakvlak worden zonnepanelen gerealiseerd en worden de appartementen verwarmt doormiddel van een lucht-water warmtepomp en een boilervat.
Werkzaamheden: Projectmanagement, directievoering, wijzigen bestemmingsplan, opstellen RO, omgevingsvergunningsaanvraag.

Partijen:

Opdrachtgever: GTP Vastgoedontwikkeling b.v.
Ontwerp: STUDIO72 ontwerp en bouwkunde
Aannemer: MHO Bouwonderneming b.v.

Foto’s

Van het project